Sömnvanor i vårt hem.

Lilleman i huset brukar lägga sig allt mellan halv 9 och halv 10 på kvällarna, det beror klart på när han tog sin em lur. Med en hel flaska välling brukar han totaldäcka i min famn, vilket känns skönt. Meeeen så går det 50 minuter ibland en timme, just när man själv är på väg att somna ( ja jag följer just nu min sons sömn och lägger mig så fort han somnat) så vaknar han i sitt rum och skriker, hjälper inte att man puttar in nappen och sen går. Gör man de tar det ca. 2 min sen är de symfoni igen... Han vägrar totalt att sova i sin säng, utan ska ligga mellan oss. Så fort hans huvud landar i vår säng somnar han. Men inte nog med det så kan han vakna och sätta sig upp 2-3 ggr om inte mer efter det. Ta nattens bravader varit vaken till och från från kl 1, och ville så gärna ta morgon vid 5 snåret. Dock fick vi honom till en liten lur så klockan stod på 7 när vi gick upp. Då va han så trött så han visste inte vart han skulle ta vägen, tog klart febern för han ångade oh jaavisst, över 38 graders feber! Detta förklarar ju nattens tillställning.. Men de andra nätterna i 4 månaders tid då?! Han hinner lixom inte ur en utvecklingsfas innan han ska in i nästa... Men någon gång måste de ju vända, eller hur? Tills dess är vardagen väldigt jobbig men vad gör man inte för sitt älskade barn. 




Gnäll...

Lördag förmiddag och lillen sover en lur och J har redan gett sig iväg. Dagarna och nätterna just nu är ett helvete med lindriga ord. Nätterna är till viss del sömnlösa, då lillen vägrar sova i sin säng och snurrar och gnyr när han ligger mellan oss. Dagarna går till gnäll gnäll och åter gnäll, och allt detta pga hörntänder!!!
Dessa JÄVLA tänder gör mig galen ibland, visst är de det sötaste som finns nu när han skrattar sina härliga små skratt och man få se de där små sylvassa bissingarna. Men de är fan inte kul någonstans att se sitt barn ha sådan smärta! Alvedon får han dagligen, men tror knappast de hjälper så mycket. Det jag hoppas på nu är att han får ha en vila med sina tänder när dessa två kommit ut, för om det är något han har fått intensivt så är det sina tänder. Många säger att "Jaaaa så är det vettu, så är det och ha småbarn" men jag måste få lov och klaga och säga att JAG är trött! Så det så!
Från det ena till det andra så går han mot 10 månader och kan så mycket nu min lilla plutt. Han skrattar högt, tjabbar som bara den. Mycket "titta däää" och massa annat gott snack. Lärt sig pussas, smacka med läpparna och de nya här hemma SPOTTA! Han går utmed allting, öpnnar och stänger skåpsluckor, och plockar ju självklart ut grejjorna i skåpen om han får, börjart dansa och digga lite smått till musik. Kan nu gå med stöd och hjälp av bara en hand från mamma och pappa, så vi går faktiskt bara i väntans tider tills den lilla ligisten tar sina första steg på egen hand.
Nu till lite annat, tiden bara springer iväg och springer mot kyla,snö och JUL!
Börjar få lite smått panik över alla julklappar, pynt och annat som måste vara klart. Vi ska ju faktiskt ha julen här hemma iår, det ska bli så mysigt att Melker får fira sin första jul på hemmaplan. Julkapparna till den lille herrn kommer överstiga julgranen, har köpt så mkt! Hela tiden säger jag att ahh men denna kan han få i julklapp, jag kan ju inte sluta, bortskämda lilla unge. Mina funderingar går också kring julpyntet och granen, om de verkligen kommer få vara ifred eller om någon kommer va på o pilla på det hela tiden. Risken finnes!  Idag hade jag tänkt att baka bullar, härligt äckligt goda kanelbullar. Funderar på om jag ska göra dubbel sats och göra halva med lussebullar, när man ändå står med det. Så härligt att vi är bortbjudna till min bror ikväll på mat, blir tacos för hela slanten, gott!
Jag tror faktiskt jag ska sätta degen på jäsning nu medans lillen sover, man får passa på de stunderna för inte går det att baka med en unge hängandes på höften.

RSS 2.0