T i s d a g .

Tisdagen har rullat på som bara den, vilket är riktigt skönt för nu är det bara 8 dagar kvar tills semestern. Idag cyklade jag till jobbet i bara linne och korta jeansshorts klockan 7.20, fatta va skönt med lite värme. Dock var det hett att jobba idag, det kan jag inte förneka. När jag kom hem lagade jag mat åt oss och min bror, han bjöd i princip in sig själv på mat idag. Mycket mer kommer faktiskt inte hända idag, är trött som en gnu. Får bli något avsnitt av Californication och till och med kanske Allsång på skansen.


Vilken helg, eller inte .


Midsommar, jo tjenna. Denna helgen har bara bestått av snor, host och trötthet. Med andra ord vi har åkt på en ordentlig förkyldning här hemma. Både jag och älsklingen har legat hela långa helgen och inte gjort någonting, i princip bara glott på tv och sovit. Mycket tråkigt måste jag tilllägga. Idag masade jag mig upp till jobbet iallafall, kunde fan inte vara hemma, de gör så ont i plånboken när bidraget kommer. Näsan rinner och orken finns verkligen inte där, men har ändå jobbat och handlat och lagat mat. Först nu har jag parkerat mitt arsle i soffan för att betala räkningar och dyligt. Jag måste erkänna att jag tacklat av riktigt ordentligt, har verkligen börjat "gå" på semester. Det är hela 9 arbetsdagar kvar och det känns som evigheter!! Att det slog om till fin fint väder idag gjorde ju inte humöret bätte precis, för man är ju inte ledig, usch säger jag bara. Nej nu tillbaka till räkningar, göra av med pengar på "tråkiga" saker som el och hyra.
Over and out.

Snälla ge mig semester !

Usch den här veckan känns bara så jobbig trots att dagarna springer iväg på något sätt. På torsdag är det bara 2 veckor kvar tills semestern börjar, hela 10 arbetsdagar. Det har blivit så jobbigt att gå upp på morgonen tycker jag, vill bara ligga kvar i sängen och vara ledig. Idag slog jag upp mina ögon strax efter klockan 5. Jimmie skulle iväg på ett jobb redan 5.45 idag. Jag lyckades ligga kvar och dra mig i sängen tills klockan var 6.10 iaf, sen bar det upp. Älsklingen har inte kommit hem ännu och planerar nog inte att komma hem före 23 snåret idag, duktig som han är. Åh vädret, vad är detta för skitväder vi har midsommarveckan? Det ska vara strålande solsken och värme kan man tycka, men icke de nej. Måtte min semester bli underbar, sol och värme så man kan sola varje dag.

Nej nu ska jag ta mitt klagande jag och gå o lägga mig. På återseende.

En klick av gult .

Igår efter jobbet tog jag mig en snabbis in till city. Efter det besöket kom jag äntligen hem med mina gardiner, är bara så nöjd. Lina kanin var snäll som hjälpte mig lägga upp dem en bit, de var en aning för långa. Tyckte de blev skitsnygga i mitt kök, underbart! Mitt öga måste bara vänja sig vid intrycket av att det är något gult i mitt kök. Tänka sig att ett par nya gardiner med lite färg kan piffa upp ett kök på det viset, är nöjd med mig själv som vågade klämma i med någor annat än svart, vitt eller grått. Den roligaste kommentaren jag fått är nog av bror min, han tyckte dem såg lite sura ut.. haha!


Godis på landet .




Då vart det helg igen och lördagen är kommen, samt regnet står som spö i backen!
Jag är nyss hemkommen från en liten runda ute i skitvädret. Jag messade bror min och frågade om han var sugen på en sväng till godis på landet. De har ju bara så helt underbart godis där, så mycket och välja på. Visst var han det, dum fråga egentligen så dit for vi i busvädret. Köpte även två strutar med sura te-fat, de åt man alltid när man gick i skolan. De är ju inte bara färgglada uten hur goda som helst.

 


På sina platser .


Idag har tavlorna kommit på plats. Älsklingen var snäll och borrade hål och satte upp dem på önskad plats.
Jimmie kom till jobbet när jag slutade och vi drog in en runda till stan, stan i mitt fall betyder shopping som vanligt.
Med hem i påsen hade jag en ny tröja, en kjol och en härligt laxrosa sommarklänning.
Just nu, ikväll har min älskade lilla Pelle varit på besök, lite roligt varje gång! Massor av skitsnack och en varsin kopp kaffe fick det bli. Hon fick även kopiera lite "filmer" från min data.. haha!
I morgon är det fredag, visst är det härligt? Denna veckan har ändå gått relativt snabbt, och nästa vecka är det bara 4 arbetsdagar. OCh där efter bara 2 hela veckor kvar till semestern!!!
Detta året ska jag verkligen skämma bort mig, ska ha semester vecka 28,29,30,31 samt en utlandsresa vecka 34 och 35. Herregud så gott, må gott ska jag också göra kan jag tala om.
Nej nu ska jag kura ner mig i soffan och vänta på att älsklingen ska komma hem.
Ha en fortsatt trevlig kväll ♥

Citroner .

För tillfället har jag fastnat för citroner. Allt som är gult förknippar jag med citroner, låter sjukt men så är det.
Kan det kanske ha och göra med att jag hela tiden går och funderar på om jag ska inhandla gardinerna som jag svamlade om i ett inlägg för några dagar sedan. Jag får helt enkelt ta mig en titt på dem igen, kanske får med mig dem hem denna gången, vad tror ni?

Form .


En ny pajform fick följa med mig hem från Cervera. Har bestämt mig att slänga ut all skit i köket och handla nytt ordentligt. Får ta och köpa något litet varje månad, för det är ju inga billiga grejjer precis.

Denna dag ska bli en helt fantastisk dag .


Finaste tavlan pryder nu vårt hem. Har dock inte bestämmt mig för vart tavlan ska infinna sig, det kommer med tiden. Får säga tack till älsklingen som köpte tavlan till mig. Tack ♥
Dessa två veckorna har varit helt fantastiska, det som ligger bakom mina härliga tankar är att jag nu har blivit fast anställd på mitt arbete. Inga mer vikariat eller annat, jag har en alldeles EGEN tjänst. Skrev på mina papper i måndags, ni kan tro att det kändes underbart. Så himla skönt att ha de på det "torra" på något sätt, fast inkomst, semester och massa andra fördelar. Firas ska det självklart göra, nästa torsdag skall jag ut med arbetskompisarna och verkligen släppa loss, trevligt! Detta är jag verkligen värd, punkt och slut!

Första gubben är kommen !

Nu börjar gubbarna allt komma. Vem vet det kanske bara rasslar till så man kan skörda en liter på midsommarafton.

Ledighet .

 

Herregud idag förvånade jag verkligen mig själv, vaknade till vid halv 8 snåret och var relativt pigg. Men tyckte ändå att jag inte ska behöva gå upp så tidigt en lördag så jag kröp ner i sängen igen på hopp att jag skulle somna om, vilket jag gjorde. Vaknade igen 10.15, herregud snacka om att jag blev förvånad. Jag som alltid är uppe med tuppen. Helt underbart med helg igen, så skönt att få vara ledig. Dagen bjöd på gott väder så och älsklingen styrde in mot stan. Där satt vi på torget och åt glass, mums vad gott det var. Speciellt när man får sitta och titta på allt folk. Hem kom jag med några fynd, fynd som jag inte skulle haft men kunde inte låta bli. Åkte in med mening att jag skulle köpa ett par nya gardiner till köksfönstret, vilket jag har sett ett par inne på village. Min enda tanke är att de är en aning dyra, 199 kronor längden. Men det är så snygga, men hem med dem kom jag som sagt inte. Får se vad plånboken tillåter när vi fått lönen, vilket är långt tills dess. En liten hoppning är ju att de kanske rear dem lite, men den turen har man väl inte. Efter stan tog jag mig en runda ut i hamnen och hälsade på mor och far som var ute och fiskade, eller pappa fiskade och mamma satt i brassestol och lapade sol. Jag slog mig ner och tjabbade lite skit, visade även upp mina inhandlade fynd från stan. Nu för tillfället är vi hemkomna från en härlig födelsedagsmiddag hos familjen Granath på brogård. Pappa fick sina presenter och blev helt klart överlycklig för det han fick. Typ som en 5-åring på julafton haha. Älsklingen och jag sitter nu på balkongen med en varsin drink och bara njuter av kvällen.

Ha en fortsatt fin lördagkväll, det ska jag ha. ♥

 


Grattis pappa .

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Chisters födelsedag hurra hurra hurra!!

Stort grattis på dig bäste far, hela 49 bast blir du. ♥


Ittala .



Avsmakar ett kallt glas cola i mina nya Ittala glas, helt fantastiska!
Nu blir det till att kura ner sig i soffan, jag och bebbi ska titta på filmen vi tjatat om hela helgen, Unknown.
Sedan får det bli sängen efter 3 härligt lediga dagar, imorgon återgår vi till verkligheten. Klockan kommer då ringa strax efter 6, puh!

Nationaldagen .














Vilken härlig dag det har varit idag. Dagen började med att vi åkte ner till hamnen och solade och fiskade lite. När väl solen tagit för sig och eftermiddagen började smyga sig på åkte och älskligen till Ikea en snabbis. Det är nämligen så att jag har lite projekt på gång, så därför behövdes några saker därifrån. Väl hemma i Halmstad igen drog vi igång grillet. Underbart att äta ute, mat smakar mycket bättre en sommar kväll. Korv med bröd samt sallad stod på menyn, så inget avanserat precis. Nu är i mätta i magen och väntar och ser vad kvällen har att erbjuda. Har haft en underbar Nationaldag, hoppas ni har haft de samma.

Värme !!

Herregud vilken värme vi haft igår och håller i sig ännu. Jag som vanligt har inte varit anträffbar mellan 11-16 för då har jag lapat sol. Men så härligt och inte behöva asa på sig en massa kläder utan bara dra på sig en kjol och ett linne. Igår kväll var helt ljuvligt när det väl börjar svala av. Vi grillade och åt jättegott, jag hade även bakat två olika sorters pajer. En blåbär/hallon paj och en rabarberpaj. Det blev smaskens!
Nu är jag nyss hemkommen från min mormor, där jag jag dödat timmar i solen i eftermiddag. Tänkte ta mig nått lätt att äta nu och sedan fixa till mig lite, jag och älsklingen skall åka ner till hamen och fiska lite. Men måste som sagt vara hemma till klockan 21 för då smäller det, då är der Big Brother final! Bilder på helgens gång får ni se lite senare, kameran dog precis. Tjollahopp!

Kristi flygare .

 

Idag var det klämdag och jag är ledig, ganska skönt men jobbigt med tanke på att man skall upp till jobbet i morgon igen. Fick ju tyvärr inte ledigt i morgon, annars hade det varit en liten semester ju, varit ledig ända till tisdag. Men man kan inte alltid få allt ju. Det blir till min förtur nästa gång får jag hoppas. Älsklingen var också ledig idag så vi tog oss en utflykt till Fynda i Falkenberg. Jag tycker inte det var för mycket att hänga i julgranen, men några fynd kom jag ändå hem med. Nya Ittala glas, vilket inte var det bliigaste men nu slänger jag våra andra glas. Får det bli ordning och reda, behöver bara lite nya skålar och tallrikar. Det är nämligen så att för tillfället har vi olika glas för att man tappat/slagit sönder några och köpt nya i annan form, trött på det nu så det fick bli nya punkt och slut. Även två små zink hus fick följa med hem, fått dillro på hus nu, riktigt fint. Älsklingen köpte en ny förstärkare, vår andra ville bara driva ljudet till en högtalare, konstigt! Så några tusenlappar fattigare är vi nu, men lika glada ändå.

Dagen har varit underbar, tiden har gått jättefort. Vi var även uppe i Marbäck hos Jimmies mormor och plockade till oss lite rabarber. Det får bli en god paj i morgon när man slutat jobba. Har bestämt mig för att titta på en ny film i morgon, bror min la den på förslag. Den heter Unknown och verkar vara fylld av spänning! Det gillar vi.


RSS 2.0